Hoe ik jou kan helpen om bewuster te gaan eten

Download mijn gratis E-Book “Mindful Afvallen Zonder Dieet”

Hoe zou jij je voelen als je eindelijk op gewicht blijft, je meer energie krijgt en hierdoor  lekkerder in je vel zit?

Met dit E-Book ontdek je wat jouw triggers zijn en leer stap voor stap jouw slechte eetgedrag aan te pakken.

Door het volgen van vijf stappen ga jij leren om een gezondere leefstijl aan te leren.

Hiermee ontdek je:

 • Waar jouw slechte eetgewoontes vandaan komen.
 • Hoe je deze om kunt buigen naar gezondere keuzes.
 • Waarom jij na ieder dieet weer terug valt in je oude eetpatroon en
 • hoe je dit kunt voorkomen.
Gratis aanvragen

Ik help jou graag om mindful te leren eten en jouw eetgedrag aan te pakken, zodat je minder behoefte krijgt om heel de dag door te snaaien.

Mindful eten kan jij ook leren:

Wil jij ook jouw eetgedrag onder controle krijgen en eindelijk je slechte eetgewoontes de deur uitgooien?

Ik leer jou graag hoe je stap voor stap jouw slechte eetgewoontes aan kunt pakken en ombuigen naar betere keuzes. Je krijgt verschillende opdrachten, een scala aan recepten, meer kennis over gezonde voeding en meer inzicht over jouw eetgedrag.
Als jij besluit om met mij aan de slag te gaan, wil je natuurlijk wel weten wat het jouw oplevert. Op deze pagina lees je welke resultaten je kunt bereiken met mijn programma. Ook vertel ik mijn visie en werkwijze, zodat je kunt kijken of dit bij jou past.
Zo voelen de mensen zich die met mijn programma aan de slag zijn gegaan.
Rustig eten geeft zoveel voordelen. Door echt de tijd te nemen voor je eten, beter te kauwen en met aandacht te eten, hebben ze ervaren dat ze:
 • Sneller vol zaten
 • De smaken veel intenser werden
 • Minder zijn gaan eten
 • Langer verzadigd waren
Ze ontdekten wat ze echt lekker vonden. Als je dan alleen nog maar eet wat je een 10 waard vindt, valt er bij voorbaat al heel veel af wat je niet meer eet. Iedere hap is dan een verwennerij in plaats van alleen maar vulling van je maag.
Ze voelde zich niet meer schuldig als ze iets ongezonds hadden gegeten. Tenslotte aten ze alleen nog maar wat ze echt lekker vonden, waardoor ze heel veel dingen konden laten staan die ze vroeger wel hadden gegeten.
Er bleef meer tijd over voor leuke dingen, want ze kregen wekelijks recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Ze hoefde niet meer te stressen wat ze iedere dag nu weer moesten koken. De maaltijden waren lekker, gezond en ze hadden minder behoefte om heel de dag door te eten.
bewuster eten is keuzes maken

Helpen met jouw eetgedrag

Je voelt je veel minder gestrest.

Met mijn programma leer je namelijk hoe je de juiste keuzes kunt maken, waardoor je niet heel de dag aan eten hoeft te denken. Ook leer je hoe je nee kunt zeggen en dus niet alles in je mond hoeft te stoppen wat voorbij komt.
Door anders te gaan eten, zul je merken dat je al snel af gaat vallen. Je leert onder andere:
 • Hoe je gezonder kunt eten
 • Bewuster kunt eten
 • Meer kunt genieten van je eten en
 • beter nee kunt zeggen
Hierdoor eet je veel minder dan voorheen, raak je jouw overtollige kilo’s kwijt en kom je niet meer terecht in het jo-jo effect.
Je gaat zelf onderzoeken wat je valkuilen zijn. Hierdoor kan je ze herkennen en weet je wat je moet doen op een zwak moment.
Aan het eind van het programma heb je meer kennis over jouw eetgedrag. Je kunt veel meer genieten van het eten wat je echt lekker vindt en je kunt veel makkelijker nee zeggen tegen eten wat je eigenlijk niet echt lekker vindt.
 Er is rust, vrijheid en meer energie.

 Mijn Visie

Ik vind het belangrijk dat we eerst kijken welke manier van coaching het beste bij jou past. Daarom kijken we altijd eerst samen welke werkwijze het beste bij jou past.
Tijdens het programma krijg je heel veel informatie van mij, maar ik vind het ook belangrijk dat je zelf op onderzoek uit gaat. Door zelf te ervaren wat jouw sterke en zwakke punten zijn, kunnen we veel beter naar het uiteindelijke doel werken. Door een aantal stappen te doorlopen, leer je wat jouw valkuilen zijn, waar deze vandaan komen en hoe we dit om kunnen buigen naar betere opties. 
“Je gaat leren eten op een manier waar jij je prettig bij voelt. Het is geen dieet, maar een nieuwe leefstijl die je aan gaat leren”.

Mijn werkwijze

Uit ervaring weet ik wat het is. Ook ik at altijd te veel, te snel en op een verjaardag at ik alles wat er aangeboden werd. Na een feestje voelde ik mij altijd ongelukkig. Ik had veel te veel gegeten en eigenlijk niet echt genoten van de dingen die er waren. Er ging een wereld voor mij open toen ik mindful ging eten.
Ik geniet veel meer van het eten, want ik eet alleen nog maar dingen die ik echt lekker vindt. Als ik een keer iets ongezond eet hoef ik me hier niet schuldig om te voelen. Ik heb er namelijk bewust voor gekozen, het bewust opgegeten en er dubbel van genoten. Daardoor heb ik geen behoefte meer om me verder vol te proppen. Door op deze manier te eten heb ik veel meer rust en zit ik beter in mijn vel. Daarnaast blijf ik op gewicht, ook na een vakantie.
Als jij ook wilt leren om mindful te eten, dan is dit programma misschien iets voor jou. Met mijn programma worden de volgende stappen doorlopen:
 • Je leert stap voor stap je slechte eetgewoontes om te buigen naar betere gewoontes.
 • Je leert wat de 5 fases zijn die je moet doorlopen bij gedragsverandering.
 • Ik leer je zo natuurlijk mogelijk te koken. Hoe minder toevoegingen, hoe langer je verzadigd bent. De kracht is om te leren waar de kracht van de natuur in zit.
 • Ik leg jou uit wat mindful eten eigenlijk inhoud en hoe jij dit toe kunt passen in jouw dagelijkse leven.
 • Je gaat leren hoe je beter kunt luisteren naar jouw eigen lichaam. Ieder lichaam is anders en het is een kunst om hier goed naar te luisteren. Door een aantal oefeningen leer je dit steeds beter.
 • Leer de kracht van het bewegen. Naast voeding is bewegen ook een belangrijk onderdeel om in vorm te blijven. Ik leer je hoe je dit in je dagelijkse leven kunt toepassen, zonder dat je uren in de sportschool hoeft te staan.
 • Ik bied persoonlijke aandacht. Je kunt met al je vragen bij mij terecht, die je in verschillende belsessies kunt stellen.

Wat kun je verwachten als je met mij werkt.

Iedere week ga je aan de slag met de nieuwe verworven kennis en inzichten. Je kan zelf bepalen wanneer je hier tijd voor vrij maakt. Er worden een aantal bel afspraken ingepland en je heb altijd de mogelijkheid om te mailen of appen. Wekelijks krijg je recepten voor heel de week, zodat je een scala aan recepten hebt. Na een aantal weken ga ik ook variaties maken op jouw voorkeuren. Zo kun je eindeloos variëren en na mijn programma nog eindeloos mee aan de slag. Uiteraard leer ik hoe je ook zelf een maaltijd kunt samenstellen.

Danielle van Boodegom

Al zolang als ik het mij kan herinneren worstel ik met eten. Ik val namelijk echt onder de categorie emotie eters en gezelligheid eters. Ik heb al meerdere diëten geprobeerd en val dan wel af, maar dan kom ik het uiteindelijk net zo hard weer aan. 
Omdat ik er vroeger zo erg mee bezig was heb ik een hekel gekregen aan het woord dieet, waardoor ik er de laatste jaren niet heel erg meer mijn best voor heb gedaan om af te vallen.
Dit jaar werd ik 30, een goede reden/leeftijd om er nu eens echt iets aan te doen. Na wat surfen op internet kwam ik bij de Lachende Buik terecht, een naam en website die mij meteen aanspraken. Na het doorlezen van de filosofie kon ik mij hier heel erg in vinden en besloot de stap te wagen. Ik vond het contact met Lonneke heel erg fijn en persoonlijk en de gedachte erachter ook heel goed.
Nu leerde ik dat het niet erg is om soms wat “slechts” te eten, als ik er dan maar echt van geniet en iets neem wat ik echt een 10 waard vind. 
Je krijgt oefeningen mee en daarin kun je altijd zelf aangeven als je er behoefte aan hebt of een ander onderwerp uit wilt lichten. Daarnaast heb je wekelijks een contactmoment op de manier waarop jij dit wilt, per e-mail bijvoorbeeld of Whatsapp. Tevens krijg je iedere week een overzichtelijk weekmenu, waarin je bijvoorbeeld ook zelf kunt schuiven.
Inmiddels ben ik klaar met het programma en het is soms nog vallen en opstaan, want hardnekkige oude gewoonten steken telkens de kop op, maar stukje bij beetje kom ik er wel. Ik heb geleerd om bewust te eten en met aandacht. Ik proef nu veel beter en kan er nu in ieder geval weer van genieten en ik weet zeker dat ik er uiteindelijk wel kom!”

Deze website maakt gebruik van cookies. Hieronder kun je aangeven of je toestemming geeft om mijn marketing cookies in je browser op te slaan. Ik kan zo mijn website en aanbod nog beter maken. Klik op Tuurlijk, Lonneke als je hier mee akkoord gaat. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn privacyverklaring.