Jouw eetgedrag veranderen zou vandaag hier kunnen beginnen.

Download mijn gratis E-Book “Mindful Afvallen Zonder Dieet”

Hoe zou jij je voelen als je eindelijk op gewicht blijft, je meer energie krijgt en hierdoor  lekkerder in je vel zit?

Met dit E-Book ontdek je wat jouw triggers zijn en leer stap voor stap jouw slechte eetgedrag aan te pakken.

Door het volgen van vijf stappen ga jij leren om een gezondere leefstijl aan te leren.

Hiermee ontdek je:

  • Waar jouw slechte eetgewoontes vandaan komen.
  • Hoe je deze om kunt buigen naar gezondere keuzes.
  • Waarom jij na ieder dieet weer terug valt in je oude eetpatroon en
  • hoe je dit kunt voorkomen.
Gratis aanvragen

Ben jij tevreden over jouw eetgedrag?

Helpen met jouw eetgedrag

Er zijn tegenwoordig veel mensen die wel gezonder willen gaan eten, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken.

 

Hoe staat het met jouw eetgedrag? Misschien heb jij ook al heel veel verschillende dieten uitgeprobeerd, maar hebben ze gewerkt? Waarschijnlijk niet, anders was jij niet te vinden op deze site? Dit is ook de reden dat ik vooral eerst wil kijken naar het eetgedrag van mensen. Waarom eet je, wanneer eet je en hoe eet je. Als je dit in kaart hebt gebracht kun je kijken welke slechte gewoontes je wilt ombuigen naar betere keuzes. Door bewust met eten bezig te zijn kun je veel meer genieten, omdat je alleen eet wat je echt lekker vindt.
Met mijn programma’s ligt de focus vooral op mindful eten ofwel het eetgedrag en het koken met natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten waarvan je energie krijgt i.p.v. dat het je energie kost.
Op deze pagina vertel ik wie ik ben en wat mij bezig houdt. Waarom vind ik gezonde voeding zo belangrijk en wat doet het met mij?
Naast mijn persoonlijke achtergrond, vind je hier ook meer informatie over mijn bedrijf de Lachende Buik.

 

Mijn Expertise en Passie

 

Waarom is gezonde voeding zo belangrijk? Dit is de vraag die ik mezelf ben gaan stellen toen ik kinderen kreeg. Wat hebben we nodig om fit en gezond te blijven? Wat is goed voor ons lichaam, onze geest en wat kunnen we beter laten staan? Ik werd overspoeld door nieuwe hypes en stromingen en ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik wilde de waarheid achter de ultieme gezondheid achterhalen, meer kennis en meer praktijkervaring opdoen, zodat ik mijn kennis kon delen met anderen.  In 2012 begon ik daarom de opleiding Natuurvoedingskok. Hier heb ik veel ervaring en kennis opgedaan, maar ik wilde nog meer kennis vergaren.
Na twee jaar besloot ik ook de opleidingen Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulent ineen te gaan volgen. Een mooie aanvulling op de geleerde kennis om in 2016 het roer volledig om te gooien. Ik ging mijn passie achterna en zegde mijn baan als docente op. Mijn passie van kennis overdragen en het begeleiden blijft, maar nu met de focus op gezonde voeding.
Mijn laatste uitdaging was om niet alles te eten wat mij voorgeschoteld werd. Mijn eetgedrag had ik redelijk onder controle, maar toch waren er momenten dat het niet goed ging. Vaak at ik te snel, te veel en maakte alle restjes op, ookal zat ik vol. Als ik begon met snoepen kon ik niet meer stoppen en at ik geregeld een heel zakje drop leeg.

Op een gegeven moment was ik hier echt klaar mee en ben ik mij gaan verdiepen in mindful eten. Dit heeft mij een hele andere kijk op eten gegeven en dit wil ik heel graag met zoveel mogelijk mensen delen. Ik voel me vrijer, geniet meer van het eten en ik heb niet eens meer behoefte om heel de dag door te snaaien. Ik kan makkelijk 1 dropje eten in plaats van dat heel de zak leeg moet.

Eigen ervaring

Wat ik voor jou zou kunnen betekenen?

 

Ook ik had slechte gewoontes rondom eten. Ik at te snel, vaak te veel en ik luisterde niet goed naar mijn lichaam. Daardoor stopte ik meestal niet met eten als ik vol zat, maar at ik altijd mijn bord leeg of schepte ik nog een keer op. Koekje bij de koffie nam ik altijd, ookal vond ik ze niet echt lekker. Als ik een paar dagen niet gesnoept had, vond ik dat ik op een verjaardag wel alles mocht eten wat er voor handen was. Vaak vond je mij dicht bij de hapjes staan. Toch voelde ik mij na zo’n avond schuldig. Ik had te veel gegeten, maar niet echt genoten.
Toen ik bewuster ging eten en alleen voor het allerlekkerste koos, kon ik ook veel meer genieten. Wat ik at vond ik echt lekker en de rest kon ik gewoon laten staan. Hierdoor at ik veel minder en was de focus op eten weg. Na een verjaardag voelde ik mij niet schuldig en was ik trots op mezelf dat ik me had kunnen beheersen.
Ik merkte dat ik een paar kilo’s kwijt raakte en op gewicht bleef, zonder dat ik hier heel veel moeite voor hoefde te doen. Ik kon alles eten wat ik wilde, maar at niet meer alles wat er voor het grijpen lag.
Ook jou kan ik leren hoe je stap voor stap bewuster kunt gaan eten, zodat je meer geniet van het eten, je minder schuldig voelt en dat je beter in je vel zit. Durf jij de uitdaging aan?
Tegenwoordig zijn er veel mensen die worstelen met hun eetgedrag en hun gewicht. Ze proberen verschillende diëten, vallen vaak wel een beetje af, maar komen daarna net zoveel weer aan of zelfs meer. Het eetgedrag word vaak niet mee genomen. We kunnen heel goed tijdelijk sterk voor ons zelf zijn, maar kun je dat heel je leven volhouden en wil je dat?
Jij wilt toch ook kunnen genieten, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen?
Door je eetgedrag aan te passen ontstaat meer rust, je hebt minder stress, meer energie en je zit lekkerder in je vel. Ook voel je minder schuldig als je iets ongezonds hebt gegeten, want je hebt iets gekozen wat je echt lekker vindt.